Cukuplah Allah sebagai Penolong

Alhamdulillah.. Kenangan hari ni.

Apabila kita tidak sibukkan diri untuk membuat kebaikan,kita memang akan lalai dan futur, terutama apabila 2-3 hari terperuk kat bilikšŸ˜Š Alhamdulillah, dalam kekalutan…Allah permudahkan segala urusan.

Kul 4.10 p.m gerak ke Alor Setar untuk sedikit pengisian rohani dan jasmani, then singgah ke Shahab with seorang ukhti. A bit late sampai kat rumah Dr. Muri..alhamdulillah rezeki perut sahaja yang masih ada..then, kalut2 gerak ke Jitra sebab janji makan ngan family jam 8 malam ngan cousin n mak lang.

Tepat2 maghrib sampai rumah…bagi jer ukhti pinjam keta..tapi dapat mesej daripada cousin jam 9 mlm baru kuar jalan2..terus mesej ukhti ni..kata moga selamat sampai uum..ukhti ni masih kat masjid du jitra n minta send ke uum sebab hujan n pinjam keta orang, kan..he..but no hal…hantar ja ke uum—–then patah balik ke Jitra…ukhti ni minta maap sesangat sebab dalam 8.50 baru sampai uum.but,just say TAKPA…

But, yakin…Allah akan memudahkan…walau cuak jugak sebab sepupu style on time..pecut tu jangan tanya…alhamdulillah Allah pelihara..tak habaq exactly kat sepupu kata dah sampai umah tadi n masih kat uum masa call..habaq kata adik sampai 15minit ja lagi .hihi.. Alhamdulillah..9.25 sampai umah,n terus bergerak jalan2 bawa budak2 naik keta mainan n makan.. Thank you Allah. Paling terharu..minyak yang hampir tinggal E dari Jitra..alhamdulillah boleh rotate dari jitra-uum- jitra semula..memang tawakkal habis..(lah sangat)..

Thank you allah.. “Cukuplah A llah sebagai penolong, n He has a better plan for me n for us for every journey n destination.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s