Cukuplah Allah sebagai Penolong

Alhamdulillah.. Kenangan hari ni.

Apabila kita tidak sibukkan diri untuk membuat kebaikan,kita memang akan lalai dan futur, terutama apabila 2-3 hari terperuk kat bilik😊 Alhamdulillah, dalam kekalutan…Allah permudahkan segala urusan.

Kul 4.10 p.m gerak ke Alor Setar untuk sedikit pengisian rohani dan jasmani, then singgah ke Shahab with seorang ukhti. A bit late sampai kat rumah Dr. Muri..alhamdulillah rezeki perut sahaja yang masih ada..then, kalut2 gerak ke Jitra sebab janji makan ngan family jam 8 malam ngan cousin n mak lang.

Tepat2 maghrib sampai rumah…bagi jer ukhti pinjam keta..tapi dapat mesej daripada cousin jam 9 mlm baru kuar jalan2..terus mesej ukhti ni..kata moga selamat sampai uum..ukhti ni masih kat masjid du jitra n minta send ke uum sebab hujan n pinjam keta orang, kan..he..but no hal…hantar ja ke uum—–then patah balik ke Jitra…ukhti ni minta maap sesangat sebab dalam 8.50 baru sampai uum.but,just say TAKPA…

But, yakin…Allah akan memudahkan…walau cuak jugak sebab sepupu style on time..pecut tu jangan tanya…alhamdulillah Allah pelihara..tak habaq exactly kat sepupu kata dah sampai umah tadi n masih kat uum masa call..habaq kata adik sampai 15minit ja lagi .hihi.. Alhamdulillah..9.25 sampai umah,n terus bergerak jalan2 bawa budak2 naik keta mainan n makan.. Thank you Allah. Paling terharu..minyak yang hampir tinggal E dari Jitra..alhamdulillah boleh rotate dari jitra-uum- jitra semula..memang tawakkal habis..(lah sangat)..

Thank you allah.. “Cukuplah A llah sebagai penolong, n He has a better plan for me n for us for every journey n destination.”

Advertisements

Ahmad Ammar…siapa ikon kau, aku dan kita??

Alhamdullillah..selesai exam 2 paper baru:)

Mencari motivasi untuk tetap bersemangat menuntut ilmu??

Jom sama2 kita berusaha menghayati tadabbur quran dan dengar certain lagu yang membuatkan kita bersemangat waja…:)

Jom…jihad menuntut ilmu.

Dengarkan lagu Ahmad Ammar….kalau malam2 dengar, memang nangis.

Moga kita semua meletakkan ikon yang betul bukan berdasarkan kehendak nafsu.

“Jika dulu kita pernah meletakkan artis2 barat,

penyanyi yang sodap suaranya, artis korea sebagai icon…

moga kita beralih kepada ikon yang lebih baik,

yang menyumbang kepada bangkitnya potensi kita,

dan bangkitkan kita daripada kelalaian,

dan bertemu redha-Nya…”

p/s: untuk diri sendiri juga..

Ya Allah, jadikan kami pencinta ilmu-Mu…amin.

Trailer | Single Terbaru R-iF | Ahmad Ammar

Tika hayat yang tidak dikenang
Tika hidup yang tidak dipandang
Kerana keikhlasan kerana kejujuran
Hanya satu impian keredhaan Tuhan
Hanya satu impian taman syurga

Perlu ada keredhaan Allah dalam amalan kita
Sekiranya Allah Redha
Sedangkan seluruh dunia berpaling daripadamu
Maka itu tidak penting

Biar tak dikenali penduduk bumi
Tapi masyhur di kalangan penghuni langit
Kejayaan hakiki bukan di dunia
Akhirat sana matlamat utama

Ahmad Ammar

Lagu : AMAR, Lirik : AMAR & Ahmad Ammar