Refresh Agenda Kita dan Berkorbanlah!

Bismilllahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah, hari ini Allah beri kesempatan untuk sertai Training of Trainer dengan adik- adik UUM. Terasa “how very time flies……………”(=_=)…dan tiba-tiba teringat masa zaman awal- awal masuk universiti dan pengalaman nak approach buat program..

Ya, ia adalah satu cabaran untuk membuat sesuatu yang baru…yet, it is not possible, kerana mungkin usaha kita masih 30%,50% atau….0%….(Allahu rabbi….)..Apapun, usaha kena seiring dengan doa.

Melalui bengkel ini, teringat zaman dahulu..awal-awal masuk universiti(semester 2 atau 3)…berulang- alik ke HEP, dan Pusat Islam untuk handle program. It quite difficult after the process of having program kat UUM must deal with HEP first, compared the older version, kalau nak buat di Pusat Islam, just hantar surat dan paper work ke Pusat Islam.

Teringat usaha yang sedikit untuk buat program fasal isu Mesir tidak berhasil setelah jumpa dengan wakil HEP..dan kawan secourse accounting-hani yang rajin teman dan bagi kata semangat..(tq dear…)teringat juga pada Ukhti Arifah, Ukhti Hannan-satu batch, dan para Akhwat senior :’)Jzkk.(nak nangis sera..)

Semester lepas pun try masuk buat program kat asrama…Presiden satu asrama dah macam interest nak join venture, tapi tak lepas kat HEP tak lepas…akhwat lain try kat asrama lain, berjaya joint venture…alhamdulillah…

It’s never too late…moga Allah ganti barisan pelapis yang lebih baik dan selamat berjuang adik-adik. Mantapkan ukhwah sesama akhwat, perkemaskan vision, dan perlengkapkan diri dengan TAQWA sebagai perisai. In deed, memang kejayaan sesuatu organisasi bergantung pada KEIMANAN, KETAQWAAN, dan KESUNGGUHAN ahli-ahlinya seperti dalam perang Badar..walau sedikit, tetapi kekuatan kualiti TAQWA itu yang penting. .

Duhai adik-adikku, Allah telah memilih  kalian dan kita untuk berada di barisan dakwah ini, jangan hesitate dengan kemampuan yang Allah berikan, dan BERKORBAN(tadhiyah)lah untuk mencapainya. Tanpa pengorbanan-masa, tenaga, harta dan lain-lain, it is USELESS.

Ayuh, perbetul niat, letak agenda ini dalam senarai checklist dan terus berbuat. We are in one team.

Moga Allah redha.

Sayang adik-adik kerana Allah ;’)

Saya sayangkan PEMBINA 🙂

PEMBINA: Peneraju Arus Mahasiswa

Target: Perkemas Tanzim dan tubuhkan PEMBINA UUM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s