Experience: Jom Amal Sunnah Kecil Rasulullah (1)

Bismillah..

Alhamdulillah, berkesempatan join Program Hijamah(Bekam) kerjasama Pusrapi dan Zakat negeri Penang.

Banyak perkara yang dikongsikan,membuatkan diri ni excited nak istiqamah minum madu dan berbekam. Antara yang dipesan, sebelum memulakan hari, minum dulu madu makan any makanan. Bekam tu buatlah secara konsisten walau kadang-kadang even 6 bulan sekali..yang penting jaga cara makan!

We are what we eat!

Antara pengalaman berbekam para penterapi merawat pesakit seperti kencing manis,sakit jantung,luka2 biasa dan kanser payu dara dll..Maha Suci Allah yg memberi sebaik2 kesembuhan kepada para pesakit.Alhamdulillah,mereka sembuh tanpa perlu operate dll.

Mereka pesan, kalau pi hospital, seminggu sebelum tu dah kena minum madu 4jam sekali..utk elak aura sakit dll. utk ibu2, kalo boleh jangan beri langsung suntikan kepada anak2..-kaji semula kandungan setiap vaksin-nak lebih clear baca buku Deadly Mist..(tak silap)..budak2 bagi satu jari madu ke dlm mulut pun sgt bagus utk badan depa kalo rasa madu mahal sgt

Untuk pengalaman diri sendiri, alhamdulillah sakit kepala, angin2 badan dah kurang.masihku ingat,arwah mak pernah kata,”muda2 dah mcm org tua”..he..sekarang alhamdulillah..rasa x sedap badan, buat ja bekam angin kat belakang sendiri..alhamdulillah lega..

Sapa yg buat bekam,posa sat 2 jam b4 buat,pantang seafood and ais 2 hari…anda akan rasa badan fresh.itu yg saya rasa..

Hari tu tetiba alergik satu badan time gi seminar…tahan diri x makan ubat gatal dan sapu ubat…sampai kedah esoknya, terua buat bekam kat bahagian alergik..alhamdulillah lega..semua atas izin Allah.

Guna siwak pun banyak khasiat. Nak boleh saya orderkan..Nak berbekam pun bolehbiiznillah.

Bersyukur sangat bertemu dengan sunnah ini. Moga dpt disampaikan kepada orang lain kelak.

Jom usaha utk berkenalan dgn
1.madu + habbatus sauda(minum +buh kat muka)
2.siwak batang zaitun
3.deodorant semulajadi
4.bekam

Wallahualam.

Cintai sunnah dan semulajadi.

Advertisements